Χορτόπιτες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χορτόπιτες

ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • ½ κιλό φύλλα κρούστας
  • ½ κιλό χόρτα διάφορα
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 3 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • 1/2 φλιτζάνια σουσάμι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα χόρτα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα αφήνετε να μαραθούν για 1/2 ώρα.
  2. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, τα σοτάρετε λίγο και προσθέτετε τα χόρτα, αφού τα στύψετε καλά με τα χέρια σας. Τα σοτάρετε όλα μαζί, ρίχνετε τον άνηθο, λίγο αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθούν. Αφού κρυώσουν, προσθέτετε τα κουκουνάρια. Απλώνετε τα φύλλα και τα κόβετε σε λωρίδες ανά 12 εκ. Αλείφετε με λάδι κάθε λωρίδα, βάζετε στη μια άκρη μία κουταλιές σούπας γέμιση και διπλώνετε τη λωρίδα σε τρίγωνο. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και τοποθετείτε τις χορτόπιτες. Τις πασπαλίζετε με σουσάμι και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Σερβίρετε τις χορτόπιτες σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply