Χορτόσουπα με κρέας
Υλικά
- 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- 1 λάχανο (περίπου 1 κιλό)
- 3 καρότα
- 3 πατάτες μέτριες,
- 2–3 ντομάτες ώριμες
- 1 παντζάρι, λίγο σέλινο
- 10 σπυριά πιπέρι
- 1 κουταλιές σούπας αλάτι
- 1 φλιτζάνια τσαγιού λάδι, λεμόνι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες, κόβουμε μέσα και το κρεμμύδι, ρίχνουμε το λάδι, ένα κιλό νερό και το αλάτι και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Αφού βράσει το κρέας προσθέτουμε το λάχανο ψιλοκομμένο, τα καρότα, τις πατάτες τριμμένες στον τρίφτη, 1 παντζάρι μικρό, λίγο σέλινο και 10 σπυριά πιπέρι. Τρίβουμε τέλος και τις ντομάτες στον τρίφτη, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα, συμπληρώνουμε με 2 1/2 κιλά νερό. Όταν ψηθεί σερβίρουμε απευθείας στα πιάτα στύβοντας στο κάθε πιάτο και λίγο λεμόνι.