Χούμους με φιλετάκια σαρδέλας
για 4 άτομα
Υλικά
- 2 κονσέρβες ρεβίθια, σουρωμένα
- χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
- 2 κουταλιές σούπας ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
- 1/2 φλιτζάνια σπόρους ροδιού
- 7–8 φιλετάκια σαρδέλας από κονσέρβα
- μπόλικο φρέσκο μαϊντανό
- ή φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- λίγο κύμινο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια της μίας κονσέρβας μαζί με τον χυμό των λεμονιών, το ταχίνι, το σκόρδο και το αλάτι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το λάδι λίγο λίγο (όπως κάνουμε στη μαγιονέζα). Αλέθουμε μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη, σφιχτή κρέμα. Μεταφέρουμε το χούμους σε μια φαρδιά πιατέλα και βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα ρεβίθια, το κουκουνάρι, το ρόδι και τα φιλετάκια σαρδέλας κομμένα με το χέρι. Ρίχνουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο και το κύμινο.