Χούμους με σκόρδο
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 2 κουταλιές σούπας ταχίνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε το ρεβίθια σε μια λεκάνη με νερό για 8 ώρες. Τα ξεπλένετε και τα βράζετε σε κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε, τα πολτοποιείτε και ρίχνετε τον πουρέ σε μια λεκάνη. Χτυπάτε το ταχίνι με λίγο νερό, μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Το προσθέτετε στη λεκάνη με τον πουρέ. Ρίχνετε το σκόρδο πολτοποιημένο, το χυμό λεμονιού, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Σερβίρετε σε σαλατιέρα και πασπαλίζετε με το μαϊντανό.