Χούμους

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χούμους

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 1/2 φλιτζάνια ταχίνι
  • 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
  • Λίγο νερό χλιαρό
  • Αλάτι

Για το γαρνίρισμα

  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι κόκκινο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα ρεβίθια σε μια λεκάνη με νερό, λίγο αλάτι και τα αφήνετε για 8 ώρες. Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό, τα ρεβίθια, λίγο αλάτι και τα βράζετε, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε, τα πολτοποιείτε και βάζετε τον πολτό σε μια λεκάνη. Χτυπάτε το ταχίνι καλά στο μπολ του μίξερ, ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και προσθέτετε λίγες σταγόνες χλιαρό νερό. Συνεχίζετε το χτύπημα ρίχνοντας τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Προσθέτετε λίγο αλάτι, ρίχνετε το ταχίνι στον πολτό των ρεβιθιών και ανακατεύετε. Βάζετε το μείγμα σε μια πιατέλα, το περιχύνετε με το λάδι, πασπαλίζετε με πιπέρι, με το μαϊντανό και σερβίρετε.
  2. Έτοιμο για βουτιές με παξιμαδάκια, νάτσος, κριτσίνια.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης