Χουνκιάρ μπεγεντί
Υλικά
- 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
- 1 κιλό αρνί
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι, τα κρεμμύδια, το κρέας και τα σοτάρετε. Προσθέτετε την πιπεριά, τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε. Ψήνετε τις μελιτζάνες στον φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε, τις στραγγίζετε και τις λιώνετε με ένα πιρούνι. Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι, το γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα, ώσπου να δέσει η κρέμα. Προσθέτετε λίγο αλάτι, το μοσχοκάρυδο και αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε τον πολτό της μελιτζάνας και ανακατεύετε. Σερβίρετε τον πουρέ σε πιατέλα, τον πασπαλίζετε με το τυρί, περιχύνετε με τη σάλτσα και γύρω από τον πουρέ βάζετε το κρέας.