Χρωματιστά αυγά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΑΥΓΑ

Υλικά

  • Φλούδες καφέ από 3-4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 68 αυγά
  • 50 γραμμάρια σπανάκι βρασμένο ή κατεψυγμένο
  • 300 γραμμάρια μαγιονέζα
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια φασολάκια βρασμένα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε μπόλικο νερό σε κατσαρόλα. Προσθέτετε τις φλούδες του κρεμμυδιού και τα αυγά. Βράζετε για 10 λεπτά να γίνουν σφικτά τα αυγά. Βγάζετε τα αυγά προσεκτικά με σπάτουλα και τα βάζετε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. Ξεφλουδίζετε όλα τα αυγά και βάζετε τα μισά στην άκρη. Τα υπόλοιπα μισά τα ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν για 2 λεπτά και να αποκτήσουν ένα καστανό χρυσό χρώμα. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σπανάκι, το βάζετε στο μπλέντερ και χτυπάτε για 2-3 λεπτά να γίνει πουρές. Βάζετε σε μπολ με τη μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά. Σε πιατέλα βάζετε το μαρούλι και τα φασολάκια, κάνοντας ανοίγματα – φωλιές για τα αυγά. Τακτοποιείτε επάνω τα άσπρα και τα καστανά αυγά και ρίχνετε λίγη πράσινη μαγιονέζα. Σερβίρετε την υπόλοιπη μαγιονέζα σε μπολάκι.

ΣΗΜ. Αν σας ραγίσει κάποιο αυγό την ώρα που βράζει, μην στενοχωρηθείτε, γιατί το φυσικό χρώμα του κρεμμυδιού θα μπει μέσα στο ράγισμα και όταν το ξεφλουδίσετε θα δείτε ένα αυγό με άσπρο ασπράδι και λεπτές καφέ γραμμούλες!

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply