Χρωματιστά λιγκουίνι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χρωματιστά λιγκουίνι

για 1 άτομο

Υλικά

  • 60 γραμμάρια λιγκουίνι
  • 1/2 κόκκινο λάχανο
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κουταλιές γλυκού μαϊντανό
  • 1 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές γλυκού λευκό κρασί
  • αλάτι και πιπέρι
  • Διατροφική αξία ανά μερίδα
  • Πρωτεΐνες 13,3 (18%)
  • Λίπη 6,5 (16%)
  • Υδατάνθρακες 56 (66%)
  • Θερμίδες 290

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το κόκκινο λάχανο και το κόβουμε σε μικρές λωρίδες. Καθαρίζουμε το καρότο και το κολοκυθάκι και τα κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές, μικρές φέτες, χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή πατάτας. Ζεματίζουμε τα λαχανικά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 3 λεπτά και στη συνέχεια τα σουρώνουμε. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι. Το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με 1 κουταλιές γλυκού λάδι και το ροδίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το λάχανο και το αφήνουμε να μαραθεί για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο και το κολοκυθάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά, προσθέτοντας και το λευκό κρασί. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Πλένουμε το μαϊντανό και τον τρίβουμε. Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αρκετό αλατισμένο νερό και κατόπιν τα σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό στο οποίο τα βράσαμε. Τα βάζουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και προσθέτουμε το νερό, τον τριμμένο μαϊντανό και τα ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε τα λιγκουίνι ζεστά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply