Τα χταποδάκια με ντομάτα είναι μια πολύ νόστιμη, γευστική και υγιεινή γευστική πρόταση για σας και την παρέα σας.
PrintΧταποδάκια με Ντομάτα
Μια πολύ νόστιμη γευστική αλλά και υγιεινή πρόταση για σας και την παρέα σας καθώς έχει:
Ανά μερίδα: Λιπαρά 3,4 γραμμάρια, φυτικές ίνες 3.6 γραμμάρια, θερμίδες 200.
- Total Time: 1 hour 50 minutes
- Yield: 4
Υλικά
- 1 κιλό μικρά χταποδάκια (μοσχοί)
- λάδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1/3 φλιτζάνια ξερό άσπρο κρασί
- 2 κονσέρβες των 400 γρ. ντοματάκια
- 2 κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
- 1 κουταλ. σούπας αντσούγιες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
- Αφαιρέστε τα κεφάλια και τα ράμφη από τα χταποδάκια.
- Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2 λίτρων και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέστε τα χταποδάκια και βράστε τα σε δυνατή φωτιά, ώσπου να αλλάξουν χρώμα,
- Προσθέστε το κρασί, τα ντοματάκια ψιλοκομμένα μαζί με το χυμό τους, τον ντοματοπολτό, τις αντσούγιες και τη ζάχαρη.
- Αφήστε να πάρουν βράση.
- Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα. 1 ώρα.
- Ξεσκέπαστε και ψήστε τα περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα χταποδάκια,
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 90 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 200
- Fat: 4,2 gr
- Fiber: 4-5 γρ.