Print
- 1 κιλό μικρά χταποδάκια (μοσχοί)
- λάδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1/3 φλιτζάνια ξερό άσπρο κρασί
- 2 κονσέρβες των 400 γρ. ντοματάκια
- 2 κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
- 1 κουταλ. σούπας αντσούγιες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- Αφαιρέστε τα κεφάλια και τα ράμφη από τα χταποδάκια.
- Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2 λίτρων και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέστε τα χταποδάκια και βράστε τα σε δυνατή φωτιά, ώσπου να αλλάξουν χρώμα,
- Προσθέστε το κρασί, τα ντοματάκια ψιλοκομμένα μαζί με το χυμό τους, τον ντοματοπολτό, τις αντσούγιες και τη ζάχαρη.
- Αφήστε να πάρουν βράση.
- Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα. 1 ώρα.
- Ξεσκέπαστε και ψήστε τα περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα χταποδάκια,
- Author: Aggela
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 90 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 200
- Fat: 4,2 gr
- Fiber: 4-5 γρ.