Χταπόδι Κρασάτο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χταπόδι Κρασάτο

Υλικά

  • 2 κιλά μικρά χταπόδια
  • 1/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 400 γραμμάρια μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 1/2 φλιτζάνια ξερό κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνια νερό
  • 1/4 φλιτζάνια ξίδι
  • 440 γραμμάρια πηχτός χυμός ντομάτας
  • 1 κύβος λαχανικών θρυμματισμένος
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Αφαιρέστε και πετάξτε τις σακούλες των χταποδιών, Αφαιρέστε τα ράμφη και κόψτε τα χταποδάκια στα τέσσερα. Πλύνετε τα καλά. Σωτάρετε με το λάδι τα χταπόδια και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα δαφνόφυλλα, το κρασί, το νερό, το ξίδι, την ντομάτα και τον κύβο και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα περίπου 1/2 ώρα ανακατώνοντας κάθε τόσο. ώσπου να μαλακώσουν τα χταπόδια. Πετάξτε τα δαφνόφυλλα, προσθέστε τη ρίγανη, τη ζάχαρη και πιπέρι και ανακατώστε καλά. Πασπαλίστε με μαϊντανό πριν σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης