Χταπόδι με φασόλια και κρασάτη σάλτσα
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδια μικρά, κατεψυγμένα
- 150ml κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβας
- 150 γραμμάρια φασόλια μεγάλα ή γίγαντες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια. Την επομένη ξεπαγώνετε χταποδάκια τα πλένετε καλά και τα βάζετε σε κατσαρόλα, χωρίς νερό, να βράσουν 45′- 50′ μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε. Στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα βράζετε τα φασόλια στον ίδιο χρόνο περίπου. Τα στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και κατόπιν τα χταπόδια 7′-8′. Τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, δάφνη, λίγη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Μόλις το φαγητό πάρει βράση ρίχνετε το σέλινο και τα φασόλια Συνεχίζετε το βράσιμο 50′ ακόμη, μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.