Χταπόδι με Κουκουνάρι, Σταφίδα και Βασιλικό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χταπόδι με Κουκουνάρι, Σταφίδα και Βασιλικό

Υλικά

  • 1 κιλό μικρά χταπόδια
  • 1/2 φλιτζάνια κουκουνάρια
  • 1/4 φλιτζάνια σταφίδα σουλτανίνα
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνια χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές γλυκού μαύρα πιπέρια σπασμένα

Εκτέλεση

  1. Κόψτε και πετάξτε τα κεφάλια των χταποδιών. Βάλτε τα χταπόδια σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε στο μπλέντερ τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το βασιλικό, το λάδι και τα πιπέρια μέχρι να ανακατωθούν και να χοντροκοπούν. Ρίξτε το μείγμα στο χταπόδι, ανακατώστε καλά, σκεπαστέ και βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλη νύχτα. Ψήστε τα χταπόδια περίπου 1 λεπτό στην κάθε πλευρά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Author: Aggela

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης