Χταπόδι ουζάτο με ελιές
ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1 χταπόδι
- 4 μέτρια κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 1 ποτήρι του κρασιού ζωμό από χταπόδι
- 3–4 κουταλιές σούπας δυνατό ούζο
- λίγο σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1–2 φύλλα δάφνης
- αλάτι -πιπέρι
- πράσινες τσακιστές ελιές
Εκτέλεση
- Βράζετε το χταπόδι να μαλακώσει και κρατάτε λίγο από το ζωμό. Κόβετε τα κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα, τα ζεματάτε με νερό ελαφρά και στη συνέχεια τα αχνίζετε με λάδι. Βάζετε κατόπιν και το χταπόδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύετε μερικές φορές και σβήνετε με το ούζο.
- Προσθέτετε το ζωμό, το σκόρδο, τα υπόλοιπα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να πιεί σχεδόν όλο το νερό του. Λίγα λεπτά πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε και τις ελιές να πάρουν μια δύο βράσεις.