Χταπόδι στο φούρνο
Υλικά
- 1 χταπόδι
- 5 πατάτες
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 1/2 φλιτζάνια κρασί
- 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το χταπόδι και το βράζετε σε κατσαρόλα με λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Το στραγγίζετε, αφήνετε να κρυώσει λίγο, το κόβετε σε κομμάτια και το βάζετε σε ταψί. Καθαρίζετε τις πατάτες τις κόβετε σε κομμάτια, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις προσθέτετε στο ταψί.
- Ρίχνετε το λάδι, το κρασί, λίγο χλιαρό νερό, πιπέρι, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τις ντομάτες τριμμένες τα ανακατεύετε και τα ψήνετε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.
- Κατά το ψήσιμο, προσθέτετε, αν χρειάζεται, λίγο χλιαρό νερό. Αφήνετε να μείνει το χταπόδι με λίγη σάλτσα και σερβίρετε.