Χταποδόπιτα Βόλου

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χταποδόπιτα Βόλου

Υλικά

  • 2 φύλλα χωριάτικα για πίτα ή 2 φύλλα από ζύμη σφολιάτας
  • 1 1/2 κιλό χταπόδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο
  • Κόκκοι πιπεριού
  • 2 φλιτζάνια Ρύζι
  • 4 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 34 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Ρίχνετε μέσα το χταπόδι και το ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Σκεπάζετε και το αφήνετε να σιγοβράσει με το ζουμί που θα βγάλει. Αν χρειαστεί, συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό.
  2. Μόλις μαλακώσει καλά το χταπόδι, προσθέτετε το υπόλοιπο ζεστό νερό και το ρύζι, λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπεριού και τις ντομάτες. Σιγοβράζετε μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να τραβήξει τα υγρά. Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.
  3. Απλώνετε το ένα φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί, σκεπάζετε με το μίγμα της γέμισης και ακουμπάτε επάνω το δεύτερο φύλλο. Ενώνετε τις άκρες, να κολλήσουν καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα ή ώσπου να ροδίσει. Βγάζετε, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης