Χταποδόπιτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χταποδόπιτα

για 8 άτομα

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 χταπόδι γύρω στα
  • 700 γραμμάρια
  • 1 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 300 γραμμάρια πράσινα φασολάκια
  • 5 σκελίδες σκόρδου
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ο χυμός 2 λεμονιών
  • λίγη δάφνη
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Στρώνετε το φύλλο σφολιάτας σε ένα οβάλ ταψί και το βάζετε στο ψυγείο.
  2. Βράζετε το χταπόδι σε κατσαρόλα χωρίς νερό μαζί με τη δάφνη μέχρι να μαλακώσει. Το κόβετε κατόπιν σε χοντρά κομμάτια, τα στεγνώνετε και τα μεταφέρετε στη σφολιάτα.
  3. Κόβετε τις πατάτες σε κομμάτια ή ροδέλες, τις βράζετε 10′ και τις αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) και το σκόρδο. Ζεματάτε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό 5 και τα στραγγίζετε. Σκορπίζετε δίπλα στο χταπόδι τις πατάτες, τα φασολάκια και το μείγμα με τα κρεμμύδια. Πασπαλίζετε με ρίγανη και περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε στο φούρνο 45′-50′ και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply