Δάχτυλα κυριών
Υλικά
Για τα φύλλα
- 7 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι
Για τη γέμιση:
- 3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι:
- 3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 1/2 φλιτζάνια νερό
- 2 κουταλιές σούπας ανθόνερο
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι μαζί με λίγο αλάτι. Προσθέτετε το λάδι, τα αυγά χτυπημένα και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα, τη ζάχαρη, λίγο νερό και τα ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή. Την αφήνετε για 1/2 ώρα, τη χωρίζετε σε μπαλάκια και τα ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα. Βάζετε σε μια λεκάνη την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα ανακατεύετε. Κόβετε κάθε φύλλο σε ορθογώνια κομμάτια 10×5 εκ. Βάζετε σε κάθε κομμάτι λίγη γέμιση με ένα κουταλάκι, το αλείφετε με ένα πινέλο γύρω γύρω με λίγο νερό και το τυλίγετε σε ρολό. Το πατάτε στις δυο άκρες με ένα πιρούνι και συνεχίζετε, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και να μείνει λίγη γέμιση. Βράζετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και το ανθόνερο για 8 λεπτά. Βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι να κάψει και τηγανίζετε τα «δάχτυλα» λίγα λίγα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Τα βουτάτε στο σιρόπι, τα αφήνετε για 2 λεπτά, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετείτε σε πιατέλα. Τα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα αμυγδαλόψιχα.