Δελαγκρατσιανό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Δελαγκρατσιανό

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μελιτζάνες αργείτικες
  • 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 300 γραμμάρια γραβιέρα
  • 200 γραμμάρια φοντίνα Σύρου
  • 250 γραμμάρια κεφαλοτύρι
  • 5 αυγά
  • 1 κουταλιές σούπας Βούτυρο λιωμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθορίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε μικρά κομματάκια, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε για 1/2 ώρα. Τις ξεπλύνετε και τις στραγγίζετε καλά. Τις σοτάρετε με το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα, ώσπου να μαλακώσουν λίγο, και τις βάζετε σε μια λεκάνη.
  2. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τις ντομάτες τριμμένες, το κρεμμύδι ολόκληρο, τη δάφνη, την πιπεριά κομμένη στη μέση (χωρίς τους σπόρους), τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι. Τα σιγοβράζετε, προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό και, όταν δέσει η σάλτσα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρείτε τη δάφνη, την πιπεριά, το κρεμμύδι και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
  3. Κόβετε τα τυριά σε μικρά κομμάτια, τα Βάζετε σε μια λεκάνη και τα ανακατεύετε. Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος Νο 30, βάζετε μια στρώση μελιτζάνας, τα μισά τυριά, ξανά μελιτζάνα, τα υπόλοιπα τυριά, όλη τη σάλτσα και τελειώνετε με την υπόλοιπη μελιτζάνα.
  4. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ, ρίχνετε το γάλα, λίγο αλάτι και περιχύνετε το ταψί. Το αφήνετε για 1/2 ώρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 40 λεπτά. Αφού κρυώσει, το σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης