Δεματάκια με φέτα και σπανάκι
Υλικά
- 400 γραμμάρια σπανάκι ζεματισμένο
- 300–400 γραμμάρια τυρί φέτα
- 300 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
- Λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- Χοντρό αλάτι
- Πιπέρι
- 450 γραμμάρια φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σουρώνετε το σπανάκι και το στύβετε, να φύγουν τα πολλά υγρά. Το ψιλοκόβετε και το αφήνετε να κρυώσει. Το βάζετε σε φαρδιά πιατέλα και αλατοπιπερώνετε. θρυμματίζετε τα τυριά σε δύο διαφορετικά μπολ.
- Βάζετε ένα φύλλο κρούστας σε επιφάνεια εργασίας, το αλείφετε με ελαιόλαδο και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια ή στρογγυλά (με πλευρά ή διάμ. 7,5 εκ.). Σκεπάζετε με υγρή πετσέτα κουζίνας τα υπόλοιπα φύλλα για να μην ξεραθούν. Βάζετε 1 κουταλιές γλυκού σπανάκι σε κάθε κομμάτι φύλλου, ρίχνετε επάνω λίγο φέτα και λίγο κατσικίσιο τυρί. Πασπαλίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο, διπλώνετε προς τα πάνω τις άκρες του φύλλου και τις στριφογυρίζετε για να κλείσετε καλά τη γέμιση.
- Βάζετε τα δεματάκια σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζετε, τα μεταφέρετε σε πιάτα ή πιατέλα και τα σερβίρετε αμέσως.