Δίαιτα με μοσχάρι κοκκινιστό και μελιτζάνες αλα Χούμπλικ

Πριν απολαύσουμε αυτήν την απλή, αλλά εξαιρετικά γευστική συνταγή για μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες, θα θέλαμε να σας μιλήσουμε για την παραδοσιακή τεχνική δίαιτας του Χούμπλικ. Η δίαιτα αυτή βασίζεται σε ψυχολογικούς και διατροφολογικούς παράγοντες που, παρά την πολυπλοκότητά τους, έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί για πολλούς. Εμείς, μέσα από αυτήν τη σειρά διαιτητικών συνταγών, θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε χρήσιμες συμβουλές για τους φίλους και τις φίλες που επιθυμούν να ακολουθήσουν αυτήν τη δίαιτα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες Χούμπλικ

Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες Χούμπλικ. Πριν σας δώσουμε την απλή αλλά αποτελεσματική αυτή συνταγή (από ιδία πείρας μιλώ), θα θέλαμε να σας πούμε δυο λόγια για την τεχνική αυτή δίαιτας. Η τεχνική δίαιτας του Χούμπλικ είναι μια παρεξηγημένη από πολλούς μέθοδος και όχι άδικα. Η θεραπεία αλλά και οι μέθοδοι που εφαρμόζει είναι “εκτός πεπατημένης λογικής”. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που δεν είναι ευρέως γνωστός τόσο ο ίδιος όσο και οι μέθοδοι του. Βασίζεται κυρίως σε ψυχολογικούς αλλά και διατροφολογικούς παράγοντες. Εμείς, μέσα από αυτή τη σειρά διαιτητικών συνταγών, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για όσους φίλους και φίλες θέλουν να τις ακολουθήσουν. μοσχαράκι με μελιτζάνες (χούμπλικ)

  • Total Time: 1 hour 5 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • μοσχαράκι – 400 γραμμάρια σε μικρούς κύβους μπουκιάς
  • μελιτζάνες – 3-4 ξεπικρισμένες σε αλατόνερο, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • Ελαιόλαδο – 2 κουταλιές σούπας
  • Ντομάτα – φρέσκια τριμμένη
  • Αλλατοπίπερο – λίγο
  • Κανέλα – λίγη
  • Ρίγανη – λίγη
  • κρεμύδι – 1 μεγάλο
  • σκόρδο – 2 σκελίδες κομμένες σε φετάκια

Εκτέλεση

  1. Στην χύτρα μας ροδίζουμε με 1 κουταλιές σούπας λάδι το κρέας να θωρακιστεί καλά.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το κρεμμύδι και σκόρδο να αχνιστούν λίγο και αυτά.
  3. Ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα τριμμένη και τα μπαχαρικά, ανάλογο νερό (περίπου 3 ποτήρια) και κλείνουμε την χύτρα για 20 λεπτά σε μέτρια ένταση.
  4. Αφού βάλουμε το κρέας να ψήνεται, ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες.
  5. Τις βγάζουμε από το αλατόνερο και τις στύβουμε μια μια με το χέρι μας να φύγουν τα υγρά.
  6. Τις βάζουμε σε ταψάκι και με την άλλη κουταλιά λάδι που μας έμεινε και ένα πινέλο τις λαδώνουμε.
  7. Τις βάζουμε στο γκριλ να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Προσοχή μην τις κάψετε.
  8. Τις αφήνουμε να κρυώνουν.
  9. Όταν βγάλουμε το κρέας μας, ρίχνουμε τις μελιτζάνες, ελέγχουμε το νερό και τα μπαχαρικά και σιγοψήνουμε 15 λεπτά να μελώσει η σάλτσα μας.
  10. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα με λεμόνι.

Notes

Η μέθοδος της χημικής δίαιτας του Χούμπλικ είναι αρκετά αμφιλεγόμενη. Η ζυγαριά όμως γέρνει προς τους υποστηρικτές της μεθόδου αυτής. Εσείς δεν έχετε παρά να την δοκιμάσετε!

  • Author: Greekouzina
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Αμερικάνικη

Keywords: Μοσχάρι, μελιτζάνες, Χούμπλικ,

 

Leave a Reply