Dressings
Εκτέλεση
- (Από το αγγλικό dressing = ένδυμα, η σάλτσα που «ντύνει» τις σαλάτες)
- Βινεγκρέτ
- (Το γνωστό μας λαδόξιδο)
- Η χρυσή αναλογία είναι 1 προς 3. Τρία μέρη ( κουταλιές σούπας π.χ.) ελαιόλαδου με ένα μέρος ξίδι ή χυμό λεμονιού. Αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, ρίγανη προστίθενται για να δώσουν τη νοστιμιά στο κλασικό αυτό dressing.
Dressing με βάση το γιαούρτι
- Αναμιγνύετε
- φλιτζάνια γιαούρτι με 1 κουταλιές γλυκού ξίδι, 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη, 1/4 κουταλιές γλυκού σκόνη μουστάρδας ή 1/2 κουταλιές γλυκού μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι. Μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα.
Dressing με ροκφόρ
- Αναμιγνύετε καλά 2/3 του φλιτζάνια ελαιόλαδο, 3 κουταλιές γλυκού ξίδι, 3 κουταλιές γλυκού κρέμα γάλακτος, 1/4 του φλιτζάνια τριμμένο τυρί ροκφόρ. Δοκιμάζετε και προσθέτετε, αν χρειάζεται, επιπλέον αλάτι ή πιπέρι.