Δροσερό γλυκό με φρούτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Δροσερό γλυκό με φρούτα

Υλικά

  • 3 κουταλιές σούπας κοφτές κόρν φλάουρ
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελατίνα (10 γραμμάρια)
  • 2 κροκάδια
  • ελάχιστο αλάτι
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • βανίλια
  • 12 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού κάντιτα (διάφορα φρουί γλασέ κομμένα)
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύετε το κορν φλάουρ. τη ζάχαρη, τη ζελατίνα, τα κροκάδια και ελάχιστο αλάτι. Προσθέτετε ένα φλιτζάνια τσαγιού γάλα κρύο και ανακατεύετε το μίγμα με το σύρμα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνετε στο μίγμα των αυγών τμηματικά. Ανακατεύετε την κρέμα επάνω από νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) μέχρις ότου πήξει. Προσθέτετε τη βανίλια και την κρυώνετε. Κόβετε τα μπισκότα στη μέση κατά μήκος πρώτα και κατόπιν σε μικρά τετράγωνα κομματάκια. Προσθέτετε στα κάντιτα το κονιάκ. Προσθέτετε στην κρέμα τα μπισκότα και τα κόντιτα και την ανακατεύετε ελαφρά. Αλείφετε με λάδι ραφινέ ελαφρά μια φόρμα που να παίρνει 4 φλιτζάνια νερό και βάζετε μέσα το μίγμα. Αφήνετε να μείνει στο ψυγείο το λιγότερο 4 ώρες για να παγώσει και να πήξει.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply