Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Δροσερό γλυκό με κρέμα και βατόμουρα

20 λεπτά + 4 ώρες παραμονή στο ψυγείο για 8 άτομα:

Υλικά

  • 400 γραμμάρια κατεψυγμένα βατόμουρα
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας λικέρ
  • 250 γραμμάρια έτοιμο κέικ βανίλια, σε κομματάκια
  • 250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 500Μλ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζετε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το λικέρ και αφήνετε τα βατόμουρα να κρυώσουν.
  2. Μέσα σ’ ένα μεγάλο μπολ ή ανοιχτό βάζο τοποθετείτε τα κομματάκια του κέικ. Ρίχνετε από πάνω το ένα τρίτο από τα βατόμουρα μαζί με λίγη από τη σάλτσα τους.
  3. Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της.σε ένα μπολ χτυπάτε το μασκαρπόνε. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και την κρέμα ζαχαροπλαστικής που ετοιμάσατε και τα χτυπάτε όλα μαζί για λίγο ακόμα. Προσθέτετε το μίγμα πάνω από τα βατόμουρα.
  4. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί και γαρνίρετε την κρέμα τυριού μέσα στο μπολ.
  5. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον και πριν σερβίρετε, το περιχύνετε με όση σάλτσα βατόμουρου έχει περισσέψει.
  • Author: Aggela