Δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα Λεμονιού
20 λεπτά ΕΥΚΟΛΟ για ένα ταψάκι 20χ20 εκ.:
Υλικά
- 220 γραμμάρια μπισκότα τύπου νταιτζέστιβ
- 1 κουταλιές σούπας μέλι
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 φάκελο φρουί ζελέ με γεύση λεμόνι
- 1 φλιτζάνια νερό καυτό
- χυμό από 1 λάιμ
- 2 κουταλιές σούπας ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 λάιμ
Εκτέλεση
- Αδειάζετε το γάλα εβαπορέ σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη
- σκεπασμένο για 2 ώρες περίπου να παγώσει πολύ καλά, αλλά όχι να πιάσει κρυστάλλους.
- Σπάζετε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα κάνετε σκόνη στο μπλέντερ. Προσθέτετε το μέλι, το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνουν ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμος. Αδειάζετε το μίγμα σε ταψάκι και, χρησιμοποιώντας την ανάποδη ενός κουταλιού, το στρώνετε για να καλυφθεί ο πάτος του. Το αφήνετε στο ψυγείο.
- Χτυπάτε με μίξερ χειρός το παγωμένο γάλα εβαπορέ με τη ζάχαρη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να πήξει ελαφρά.
- Διαλύετε το ζελέ στο καυτό νερό,προσθέτετε το χυμό του λάιμ, το λιμοντσέλο και αδειάζετε το μίγμα στο χτυπημένο γάλα. Ρίχνετε και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε για λίγο ακόμη για να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.
- Αδειάζετε το μίγμα πάνω από το στρωμένο μπισκότο και βάζετε ξανά το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να πήξει το γλυκό.
- Σερβίρετε το γλυκό μετά από 6 ώρες τουλάχιστον, κόβοντας σε τετράγωνα
- κομμάτια και διακοσμώντας με λεπτές, ζαχαρωμένες φέτες λεμονιού και φυλλαράκια δυόσμου.