εύκολα κρουασάν με μαρμελάδα
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 φλιτζάνια μαρμελάδα φράουλα
- 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Στρώνετε τα φύλλα σφολιάτας και τα ανοίγετε λίγο με τον πλάστη. Βάζετε σε ένα μπολ τη μαρμελάδα, ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και τα ανακατεύετε. Κόβετε τα φύλλα οριζόντια, ώστε να έχετε δύο κομμάτια από κάθε φύλλο. Τα αλείφετε με μαρμελάδα και τα τυλίγετε σε ρολό. Τα βάζετε σε ένα ταψί όπου έχετε στρώσει λαδόχαρτο. Χτυπάτε το αυγό με μια κουταλιές σούπας νερό και αλείφετε τα κρουασάν.
- Τα κόβετε ανά 4 εκ. Ψήνετε τα κρουασάν στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά, αφήνετε να κρυώσουν και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.