Εύκολη μηλόπιτα στο τηγάνι ειδικά για τους αρχάριους

Εύκολη μηλόπιτα στο τηγάνι ειδικά για τους αρχάριους

Μια απλή αλλά και νόστιμη συνταγή για μηλόπιτα στο τηγάνι εύκολη ακόμα και για αρχάριους.

Η εύκολη μηλόπιτα στο τηγάνι είναι μια γευστική απόλαυση που συνδυάζει την απλότητα της παραδοσιακής αρτοποιίας με τη φρεσκάδα και τη γεύση των μηλών. Αυτή η συνταγή προσφέρει ένα γλυκό που αγκαλιάζει τις αισθήσεις, φέρνοντας τη ζεστασιά και την γεύση της γιορτινής περιόδου απευθείας στο τραπέζι σας.

Το μυστικό αυτής της μηλόπιτας είναι η απλότητά της. Ο συνδυασμός αλεύρου, αυγών, γάλακτος, ζάχαρης και φρυγανιάς δημιουργεί μια βάση που όταν συναντά τα φρέσκα μήλα, το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό με μοναδική υφή και γεύση.

Η παρασκευή αυτής της μηλόπιτας είναι απλή και ευχάριστη. Αρχίζετε με την προετοιμασία του μείγματος, απλώνετε τις φέτες μήλων πάνω από την πίτα, και μετά απολαμβάνετε το αποτέλεσμα. Οι φρέσκες φέτες μήλων προσθέτουν τη γλυκιά οξύτητα που ισορροπεί με τη ζάχαρη, δημιουργώντας ένα γλυκό που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε ηλικία.

Αυτή η μηλόπιτα είναι ιδανική για όλες τις περιστάσεις, από ένα γρήγορο γλυκό σνακ με ένα φλιτζάνι καφέ μέχρι μια γλυκιά επιλογή για ένα οικογενειακό γεύμα. Είναι μια συνταγή που αποτελεί απόδειξη ότι η απλότητα μπορεί να είναι υπέροχη και ότι μερικές φορές τα καλύτερα γλυκά προέρχονται από τα πιο απλά υλικά.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Εύκολη μηλόπιτα στο τηγάνι

Ιδιαίτερα νόστιμο γλυκό για αρχάριους. Με λίγη προσοχή στις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε και θα αποζημιωθείτε για τον κόπο σας. Καλή επιτυχία

  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 300 γραμμάρια γάλα
  • 1 φλιτζάνια καφέ λάδι
  • 1 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 34 μήλα

Εκτέλεση

  1. Αδειάζουμε το γάλα σε βαθύ μπολ, ρίχνουμε και το αλεύρι όλο μαζί και το δουλεύουμε προσέχοντας να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα, χτυπημένα και δουλεύουμε να γίνει ένα λείο μείγμα. Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τους σπόρους και τα κόβουμε φέτες.
  2. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι (πρέπει να είναι μεγάλο), να κάψει, αδειάζουμε το μείγμα και προσέχουμε να πάρει σχήμα στρογγυλό. Στρώνουμε από πάνω στη σειρά τα μήλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ψηθεί από κάτω. Τότε, πασπαλίζουμε τα μήλα με τη φρυγανιά και γυρίζουμε από την άλλη μεριά, για να ψηθεί και από τη μεριά των φρούτων.
  3. Γυρίζουμε το γλυκό στην πιατέλα από τη μεριά των φρούτων και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Μηλόπιτα, τηγάνι,

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να μη χάνετε καμία νέα συνταγή από τις πολλές που έρχονται πολύ σύντομα!!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ελέγξτε τα εισερχόμενά σας ή το φάκελο των ανεπιθύμητων για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή σας.

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης