Υλικά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 2 αυγά
- 300 γραμμάρια γάλα
- 1 φλιτζάνια καφέ λάδι
- 1 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 3–4 μήλα
Εκτέλεση
- Αδειάζουμε το γάλα σε βαθύ μπολ, ρίχνουμε και το αλεύρι όλο μαζί και το δουλεύουμε προσέχοντας να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα, χτυπημένα και δουλεύουμε να γίνει ένα λείο μείγμα. Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τους σπόρους και τα κόβουμε φέτες.
- Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι (πρέπει να είναι μεγάλο), να κάψει, αδειάζουμε το μείγμα και προσέχουμε να πάρει σχήμα στρογγυλό. Στρώνουμε από πάνω στη σειρά τα μήλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ψηθεί από κάτω. Τότε, πασπαλίζουμε τα μήλα με τη φρυγανιά και γυρίζουμε από την άλλη μεριά, για να ψηθεί και από τη μεριά των φρούτων.
- Γυρίζουμε το γλυκό στην πιατέλα από τη μεριά των φρούτων και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 5 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Μηλόπιτα, τηγάνι,