Εύκολη Βασιλόπιτα: μια Χριστουγεννιάτικη νοστιμιά

Η συνταγή που σας προτείνουμε για την εύκολη Βασιλόπιτα, είναι πράγματι εύκολη ακόμα και για αρχάριους. Λίγη προσοχή μόνο στις οδηγίες μας και σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Εύκολη Βασιλόπιτα

Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τον χρόνο αλλά δεν έχουμε βασιλόπιτα; Εμεις θα σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή για να την κάνετε και να απολαύσετε την γεύση της με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  • Total Time: 1 hour 20 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100 γραμμάρια γάλα φρέσκο
  • 150 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
  • 250 γραμμάρια μαργαρίνη
  • βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε την μαργαρίνη πολύ καλά με την ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  2. Ρίχνουμε τη βανίλια ή το ξύσμα στο αλεύρι.
  3. Ξεκινάμε να προσθέτουμε διαδοχικά αλεύρι-χυμό-γάλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  4. Βάζουμε σε αλουμινόχαρτο το φλουρί μας και το βάζουμε στο μείγμα.
  5. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ελαφρά κουμπωτή φόρμα ή ταψάκι, ρίχνουμε το μείγμα και κουνάμε να πάει παντού.
  6. Ψήνουμε στους 170′-180′ για μια ώρα.
  7. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  8. Καλή χρονιά!
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 1 hour
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply