εύκολο κοκορέτσι στο φούρνο
Υλικά
- 1/2 κιλό αρνί
- 2 μπόλιες αρνίσιες ολόκληρες
- 1 συκωταριά αρνίσια
- 250 γραμμάρια έντερα αρνίσια
- 1 κουταλιές σούπας ρίγανη
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνια γιαούρτι
- 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
- 1 φλιτζάνια κρασί λευκό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τις μπόλιες σε χλιαρό νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζετε. Πλένετε τη συκωταριά, το κρέας και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τη συκωταριά. Τη βράζετε για 3 λεπτά (όχι παραπάνω) και τη στραγγίζετε. Την κόβετε σε μικρά κομμάτια και τη βάζετε σε μια λεκάνη μαζί με το κρέας. Πλένετε τα έντερα πολύ καλά, τα γυρίζετε τα μέσα έξω και τα πλένετε καλά. Τα στραγγίζετε, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε στη λεκάνη με το κρέας. Προσθέτετε τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Απλώνετε σε ένα ταψί τις μπόλιες. Βάζετε επάνω τους το μείγμα, τις τυλίγετε σε ρολό, τις γυρίζετε ώστε η ένωση να είναι από κάτω και ραντίζετε το κοκορέτσι με το κρασί και το λάδι. Το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 2 ώρες και το σερβίρετε ζεστό, κομμένο σε φέτες.