Το τιραμισού είναι ένα κλασικό ιταλικό γλυκό που είναι γνωστό για την πλούσια γεύση του και την ανάλαφρη υφή του. Είναι ένα γλυκό που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, και μπορεί να απολαύσετε εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
PrintΕύκολο τιραμισού
Το τιραμισού είναι ένα εξαιρετικό γλυκό για μικρούς και μεγάλους. Είναι ελαφρύ γιατί περιέχει τυρί σε κρέμα και διαφέρει σε γεύση από άλλα γλυκά. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια εύκολη συνταγή για να το απολαύσετε εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
- Total Time: 25 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 24 μπισκότα σαβουαγιάρ
- 1 φλιτζάνια δυνατό καφέ φίλτρου
- 3 κουταλιές σούπας λικέρ καφέ
- 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
- 4 κρόκοι αυγών
- λίγη εσάνς πικραμύγδαλου
- 200ml κρέμα γάλακτος
- λίγο κακάο σκόνη
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ φίλτρου με το λικέρ του καφέ. Βυθίζετε εκεί τα σαβουαγιάρ και τα τοποθετείτε σε βαθύ ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλυφθεί όλος ο πάτος.
- Χτυπάτε το τυρί κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά.
- Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και την εσάνς πικραμύγδαλου, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
- Με την κρέμα γάλακτος ετοιμάζετε σφιχτή σαντιγί και ενσωματώνετε τη μισή στο μείγμα με απαλές κινήσεις.
- Απλώνετε την κρέμα πάνω από τα σαβουαγιάρ και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για να σφίξει.
- Γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί από κορνέ και πασπαλίζετε με κακάο.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 10 mins
- Category: Γλυκό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ιταλική