Ελαφρύ και Πικάντικο Ψάρι
Ανά μερίδα: Λιπαρά 5,4 γραμμάρια φυτικές ίνες 5,2 γραμμάρια. θερμίδες 227.
Υλικά
- Λάδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
- 1 πρέζα πιπέρι Καγιέν
- 2 κουταλάκια κύμινο αλεσμένο
- 1 κουταλιές γλυκού κορίανδρος αλεσμένος
- 2 κονσέρβες των
- 400 γραμμάρια ντοματάκια
- 1 μεγάλη πατάτα κομματιασμένη
- 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- 400 γραμμάρια φιλέτο λευκού ψαριού χωρίς κόκαλα, κομματιασμένο
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές σούπας αμυγδαλόφετα ψημένη
Εκτέλεση
- Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος. Σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τα μπαχαρικά και σωτάρετε ανακατώνοντας ώσπου να πάρουν άρωμα. Προσθέστε τα ντοματάκια ψιλοκομμένα μαζί με το χυμό τους, την πατάτα και τη ζάχαρη. Αφήστε να πάρουν βράση.
- Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, περίπου 20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει η πατάτα. Προσθέστε το ψάρι και συνεχίστε το ψήσιμο για 15 λεπτά ή ώσπου να ψηθεί μέχρι μέσα το ψάρι. Σερβίρετέ το πασπαλισμένο με το μαϊντανό και τα αμύγδαλα.