Ελιές με λεμόνι
Υλικά
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- 1 1/2 κουταλιές γλυκού δυόσμος
- 2 λεμόνια
- 2 βάζα με γεμιστές πράσινες ελιές (από 90 γραμμάρια)
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένετε τον μαϊντανό, στεγνώνετε και κόβετε τα φύλλα από τα κοτσάνια. Καθαρίζετε τα λεμόνια και κόβετε τη φλούδα σε κομμάτια φάρδους 1 εκ. Στύβετε τον χυμό τους. Στρώνετε σ’ ένα βάζο δυόσμο – μαϊντανό, τον χυμό και τη φλούδα λεμονιού μαζί με τις στραγγισμένες ελιές και το πιπέρι. Περιχύνετε με λάδι ώστε να σκεπαστούν όλα.
- Κλείνετε καλά το βάζο και αφήνετε τις ελιές 5 μέρες να τραβήξουν. Μετά τις στραγγίζετε και τις σερβίρετε σαν μεζεδάκι με ούζο, ή σαν γαρνιτούρα με μπριζόλες ψητές. Χρησιμοποιούνται επίσης και σαν γαρνιτούρα σε σαλάτες.