Ελιές με λεμόνι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ελιές με λεμόνι

Υλικά

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 1/2 κουταλιές γλυκού δυόσμος
  • 2 λεμόνια
  • 2 βάζα με γεμιστές πράσινες ελιές (από 90 γραμμάρια)
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τον μαϊντανό, στεγνώνετε και κόβετε τα φύλλα από τα κοτσάνια. Καθαρίζετε τα λεμόνια και κόβετε τη φλούδα σε κομμάτια φάρδους 1 εκ. Στύβετε τον χυμό τους. Στρώνετε σ’ ένα βάζο δυόσμο – μαϊντανό, τον χυμό και τη φλούδα λεμονιού μαζί με τις στραγγισμένες ελιές και το πιπέρι. Περιχύνετε με λάδι ώστε να σκεπαστούν όλα.
  2. Κλείνετε καλά το βάζο και αφήνετε τις ελιές 5 μέρες να τραβήξουν. Μετά τις στραγγίζετε και τις σερβίρετε σαν μεζεδάκι με ούζο, ή σαν γαρνιτούρα με μπριζόλες ψητές. Χρησιμοποιούνται επίσης και σαν γαρνιτούρα σε σαλάτες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply