Ελληνική Πατατοσαλάτα
Υλικά
- 25 μικρές φρέσκες πατάτες κομμένες στη μέση
- 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
- 1 μέτρια κίτρινη πιπεριά
- 2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
- 100 γραμμάρια ελιές Καλαμών
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα κομμένο
- Σάλτσα:
- 1/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 7 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κουταλιές σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σάλτσα:
- Χτυπήστε όλα τα υλικά μέσα σε βάζο.
- Βράστε τις πατάτες ώσπου να μαλακώσουν, στραγγίστε και αφήστε τες να κρυώσουν. Κόψτε τις πιπεριές στα τέσσερα, αφαιρέστε τους σπόρους και ψήστε τες στο γκριλ με την πέτσα προς τα πάνω, ώσπου να φουσκώσει και να μαυρίσει. Ξεφλουδίστε τες και κόψτε τες σε λεπτές λωρίδες. Κόψτε κάθε ντομάτα σε 8 φέτες. Ανακατώστε καλά όλα τα υλικά, περιχύστε με τη σάλτσα και ανακατώστε.