ΕΝΤΣΙΛΑΔΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΞΙΝΟΓΑΛΑ ΜΕΞΙΚΟ
Μερίδες 6
Υλικά
- 12 τορτίγιας
- 2–3 κουταλιές σούπας λάδι
- 1–2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 400 γραμμάρια βρασμένο ψαχνό κοτόπουλου ξεφτισμένο
- 1 ½ φλιτζάνια μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα
- 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 1 φλιτζάνια γάλα
- 2 φλιτζάνια ξινόγαλα
- 1/2 τσίλι ξεσποριασμένο, κομμένο σε φετούλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μερικές σταγόνες ταμπάσκο
- 4–5 κουταλιές σούπας γκούντα
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε μαζί το γάλα και το ξινόγαλα. Απλώνετε το μισό μείγμα στον πάτο ενός αντικολλητικού ταψιού. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιές σούπας λάδι και τσιγαρίζετε το τσίλι, τα μανιτάρια, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 10 λεπτά. Προσθέτετε το κοτόπουλο, 2 κουταλιές σούπας από το μείγμα του ξινόγαλου, αλάτι και πιπέρι κι αφήνετε το μείγμα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Σ’ ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζετε τις τορτίγιες κι από τις δυο μεριές μέχρι να μαλακώσουν. Βάζετε 2 κουταλιές σούπας μίγμα κοτόπουλου στο κέντρο κάθε τορτίγιας, την διπλώνετε και την τοποθετείτε στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες τορτίγιες και το μίγμα του κοτόπουλου. Περιλούζετε με το υπόλοιπο ξινόγαλα και πασπαλίζετε με τυρί. Ψήνετε για 10-15 λεπτά στους 200°C ή μέχρι το τυρί να κάνει φουσκάλες και οι εντσιλάδας (διπλωμένες τορτίγιες) να ζεσταθούν καλά. Σερβίρετε αμέσως.