Εσκαλόπ με φασκόμηλο και λεμόνι
Μερίδες 4 Ετοιμο σε 30 λεπτά θερμίδες 325
Υλικά
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλατοπίπερο
- 4 βοδινά εσκαλόπ σε κομμάτια (200 γραμμάρια το καθένα)
- 12 φύλλα φασκόμηλου
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 80 γραμμάρια βούτυρο
- Χυμός 1 λεμονιού
- 8 κουταλιές σούπας ζωμός κοτόπουλου ή νερό
Εκτέλεση
- Αδειάζετε το αλεύρι σε πιάτο και το αλατοπιπερώνετε. Κολλάτε αε κάθε κομμάτι από τα εσκαλόπ από 1 φύλλο φασκόμηλου και πασπαλίζετε με αλεύρι, να καλυφθούν καλά. Ζεσταίνετε το λάδι και το μισό βούτυρο σε τηγάνι, ώσπου να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε λίγα- λίγα κομμάτια, το κρέας και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά. Τα βγάζετε και τα διατηρείτε ζεστά.
- Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό ή το νερό και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία ή ώσπου να πήξει η σάλτσα. Ρίχνετε μέσα το υπόλοιπο βούτυρο και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά. Βάζετε πάλι στην κατσαρόλα τα εσκαλόπ και τα ζεσταίνετε για 3-4 λεπτά.
- Μοιράζετε σε ατομικά πιάτα και σερβίρετε αμέοως με βραστές πατάτες και πράσινα λαχανικά (αρακάς, μπρόκολο).