Εσκαλόπ με φασκόμηλο και λεμόνι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Εσκαλόπ με φασκόμηλο και λεμόνι

Μερίδες 4 Ετοιμο σε 30 λεπτά θερμίδες 325

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλατοπίπερο
  • 4 βοδινά εσκαλόπ σε κομμάτια (200 γραμμάρια το καθένα)
  • 12 φύλλα φασκόμηλου
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 80 γραμμάρια βούτυρο
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 8 κουταλιές σούπας ζωμός κοτόπουλου ή νερό

Εκτέλεση

  1. Αδειάζετε το αλεύρι σε πιάτο και το αλατοπιπερώνετε. Κολλάτε αε κάθε κομμάτι από τα εσκαλόπ από 1 φύλλο φασκόμηλου και πασπαλίζετε με αλεύρι, να καλυφθούν καλά. Ζεσταίνετε το λάδι και το μισό βούτυρο σε τηγάνι, ώσπου να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε λίγα- λίγα κομμάτια, το κρέας και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά. Τα βγάζετε και τα διατηρείτε ζεστά.
  2. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό ή το νερό και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία ή ώσπου να πήξει η σάλτσα. Ρίχνετε μέσα το υπόλοιπο βούτυρο και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά. Βάζετε πάλι στην κατσαρόλα τα εσκαλόπ και τα ζεσταίνετε για 3-4 λεπτά.
  3. Μοιράζετε σε ατομικά πιάτα και σερβίρετε αμέοως με βραστές πατάτες και πράσινα λαχανικά (αρακάς, μπρόκολο).
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης