ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ
Υλικά
- 1 μπόλια αρνιού
- 1 1/2 κιλό κρέας μοσχαράκι πολύ μαλακό, χωρίς κόκκαλο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 2 ντομάτες μεγάλες
- 1 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι, πιπέρι
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 3/4 του κιλού φέτα σκληρή
- 5–6 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
- Παίρνουμε την μπόλια και την αλατοπιπερώνουμε. Σε λεκάνη κόβουμε το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και λίγο καβουρδισμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την ντομάτα ψιλοκομμένη, την φέτα θρυμματισμένη και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Όλα μαζί τα ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε την μπόλια, βάζουμε επάνω της τις λουρίδες του κρέατος και από πάνω την γέμιση. Τα τυλίγουμε μέσα στην μπόλια και γίνεται ένα μεγάλο ρολό, που στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες στις άκρες, για να μην φύγει η γέμιση.
- Τα τοποθετούμε στο ταψάκι, το γυρνάμε σαν σαλίγκαρο και το βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί καλά το κρέας σε χαμηλή φωτιά για 2 1/2 ώρες περίπου.