Εξωτικές κρέπες Ιαπωνία
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 400 γραμμάριαφιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1 δόση ζύμη για κρέπες (βλέπε ζύμες)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 καρότα
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 100 γραμμάρια φύτρα σόγιας ή φασολιών
- 1 καυτερή πιπερίτσα χωρίς σπόρους ψιλοκομμένη
- 1 πράσο κομμένο σε λωρίδες
- 3 κουταλιές σούπας σογιέλαιο
- 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- λίγο τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε τη ζύμη για τις κρέπες και τις τηγανίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της βασικής συνταγής. Τις διατηρείτε τη μία πάνω στην άλλη, σκεπασμένες με διάφανη μεμβράνη. Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες και τα αλατοπιπερώνετε. Καθαρίζετε τα λαχανικά (κρεμμυδάκια, καρότα, σέλινο και πράσο) και τα κόβετε σε λωρίδες σαν σπιρτόξυλα. Ζεσταίνετε σογιέλαιο και τηγανίζετε τις λωρίδες κοτόπουλου 6′-7′, ανακατεύοντας διαρκώς. Τις βγάζετε από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα τα λαχανικά. Τα σοτάρετε και αυτά 6′-7′ ανακατεύοντας. Ξαναρίχνετε στο τηγάνι το κοτόπουλο, την πιπερίτσα, το τζίντζερ τα φύτρα πλυμένα και στραγγισμένα και τη σάλτσα σος. Αφήνετε να βράσουν 5′ και γεμίζετε με το μείγμα αυτό τις κρέπες. Τις τυλίγετε σε ρολά, ζεσταίνετε στο φούρνο 5′ και τις σερβίρετε