ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
- 2–3 κουταλιές σούπας λάδι
- 200 γραμμάρια καπνιστός σολομός σε φέτες
- 200 γραμμάρια Ταραμοσαλάτα
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Λίγο πιπέρι
- 4–5 φέτες λεμόνι
Εκτέλεση
- Αλείφετε με το λάδι 4-5 ατομικά φορμάκια. Απλώνετε μέσα στη βάση και τα πλαϊνά τις φέτες του σολομού. Ψιλοκόβετε τον υπόλοιπο
- (αν περίσσεψε). Σε μπολ βάζετε την ταραμοσαλάτα, το τυρί κρέμα, τον χυμό λεμόνι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο σολομό (αν περίσσεψε). Ανακατεύετε καλά να γίνει ομοιογενές μίγμα και γεμίζετε τα φορμάκια ως επάνω. Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Ξεφορμάρετε προσεκτικά και βάζετε σε πιάτο. Κόβετε τις φετούλες του λεμονιού ως το κέντρο από τη μία πλευρά και τις στριφογυρίζετε. Βάζετε επάνω σε κάθε φακελάκι και σερβίρετε.