Φακές με καρότα και ταμπάσκο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φακές με καρότα και ταμπάσκο

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 400 γραμμάρια φακές ψιλές
  • 23 σκελίδες σκόρδου
  • 3 καρότα κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια ή τριμμένα στον τρίφτη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ταμπάσκο
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 12 φύλλα δάφνης
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 150 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα ή 8 κουταλιές σούπας από φρέσκες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές και τις βάζετε σε κατσαρόλα να βράσουν 5′-6′. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τις φακές μέσα στο νερό 40′. Κατόπιν τις στραγγίζετε.
  2. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια 5′-6′. Προσθέτετε τις φακές, τα καρότα, το σκόρδο, τη δάφνη, τα ντοματάκια ή τον ντοματοχυμό, τον κύβο λαχανικών και αρκετό ζεστό νερό. Σιγοβράζετε το φαγητό 1 ώρα και 10′.
  3. Στο τέλος αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το ταμπάσκο και αφήνετε τη σούπα να πάρει ακόμη 1-2 βράσεις προτού τη σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης