Φακές με καρότα και ταμπάσκο
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 400 γραμμάρια φακές ψιλές
- 2–3 σκελίδες σκόρδου
- 3 καρότα κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια ή τριμμένα στον τρίφτη
- 1/2 κουταλιές γλυκού ταμπάσκο
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1–2 φύλλα δάφνης
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 150 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα ή 8 κουταλιές σούπας από φρέσκες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές και τις βάζετε σε κατσαρόλα να βράσουν 5′-6′. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τις φακές μέσα στο νερό 40′. Κατόπιν τις στραγγίζετε.
- Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια 5′-6′. Προσθέτετε τις φακές, τα καρότα, το σκόρδο, τη δάφνη, τα ντοματάκια ή τον ντοματοχυμό, τον κύβο λαχανικών και αρκετό ζεστό νερό. Σιγοβράζετε το φαγητό 1 ώρα και 10′.
- Στο τέλος αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το ταμπάσκο και αφήνετε τη σούπα να πάρει ακόμη 1-2 βράσεις προτού τη σερβίρετε.