φακή σαλάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

φακή σαλάτα

Υλικά

  • 2 γαρίφαλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 200 γραμμάρια φακή
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1 ¼ λίτρα νερό
  • ½ φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζάνια ξίδι
  • 2 κουταλάκια ξερή ρίγανη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 6 φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

  1. Καρφώστε τα γαρίφαλα στο κρεμμύδι. Βάλτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τις φακές, το δαφνόφυλλο, το αλάτι και το νερό. Σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα περίπου 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν οι φακές. Στραγγίστε και πετάξτε το κρεμμύδι και το δαφνόφυλλο.
  2. Βάλτε τη φακή σε μπολ. Χτυπήστε το λάδι με το ξίδι και τη ρίγανη και περιχύστε με αυτό το μείγμα τη φακή. Ανακατώστε και βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  3. Ανακατώστε στη σαλάτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σέλινο. Απλώστε τα φύλλα μαρουλιού σε μπολ και ρίξτε από πάνω τη σαλάτα.
  • Author: Aggela

Leave a Reply