Φακή
Υλικά
- 1/2 κιλό φακή
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6–8 φλυτζάνια νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1–2 κουταλιές σούπας ξύδι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε, πλένετε τη φακή και τη μουσκεύετε για μερικές ώρες.
- Ρίχνετε το νερό στη χύτρα, προσθέτετε όλα τα υλικά έκτος από το ξύδι και μαγειρεύετε τη φακή για 8-10 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και προσθέτετε το ξύδι.
- ΣΗΜ. Αν δεν μουσκέψετε τη φακή, ο χρόνος μαγειρικής της είναι 15-20 λεπτά.