Φαλάφελ Αίγυπτος
για 4-5 άτομα
Υλικά
- 1 1/2 κιλό ρεβίθια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1 κουταλιές γλυκού κύμινο ή κόλιαντρο
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα
- αλάτι – πιπέρι
- λίγο μπούκοβο τριμμένο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- ντοματίνια για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια με χοντρό αλάτι. Το επόμενο πρωί τα στραγγίζετε και τα περνάτε από το μύλο να γίνουν σαν κιμάς. Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ τα ρεβίθια με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κύμινο ή το κόλιανδρο, το αλεύρι, αλατοπίπερο και λίγο μπούκοβο και τα ζυμώνετε καλά. Πλάθετε το μείγμα σε μεγάλους κεφτέδες και τους πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι 6′-7′ μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Γαρνίρετε με τα ντοματίνια και σερβίρετε μέσα σε αραβικές πίτες.