ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
για 6 άτομα
Υλικά
- 400 γραμμάρια φαρφάλες (φιογκάκια)
- 300 γραμμάρια μανιτάρια πλευρότους ή πορτσίνι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 6–7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια μεγάλα φασόλια, βρασμένα
- 100ml κόκκινο κρασί
- 2–3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σέλινο 7′-8′, ανακατεύοντας διαρκώς. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και βράζετε μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά. Κατόπιν προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε 1 ‘-2′ ακόμη. Τέλος ρίχνετε τα φασόλια και το μαϊντανό και ανακατεύετε 1-2’. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε καλά. Τα ανακατεύετε με το μείγμα των μανιταριών και τα σερβίρετε αμέσως. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φασόλια κονσέρβας για τη συνταγή αυτή, αρκεί να τα στραγγίξετε και να τα ξεπλύνετε ελαφρά.