Ο φασιανός με κονιάκ, είναι μια εκλεπτυσμένη συνταγή για τους λάτρεις εδεσμάτων με κυνήγι. Αναδείξτε τη γεύση του φασιανού με αυτήν την εκλεκτική συνταγή που χρησιμοποιεί το αρωματικό και πλούσιο σε γεύση κονιάκ. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσετε έναν εύγευστο φασιανό με κονιάκ.
PrintΦασιανός με κονιάκ
Απλή και εύκολη συνταγή για τους λάτρεις του κυνηγιού.
- Total Time: 50 mins
- Yield: 6
Υλικά
- 1 φασιανό μικρό
- 1 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 φλιτζάνια κονιάκ
- 1 ματσάκι σέλινο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το φασιανό, τον κόβετε σε μερίδες και τον στραγγίζετε. Τον πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
- Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το λάδι και, μόλις ζεσταθούν, ρίχνετε τις μερίδες του φασιανού και τις σοτάρετε, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτετε το κονιάκ και το ανάβετε. Όταν η φλόγα σβήσει, ρίχνετε το μαϊντανό με το σέλινο δεμένα σε ματσάκι, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και λίγο χλιαρό νερό.
- Τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει ο φασιανοί και να μείνει με λίγη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.
- Σερβίρετε σε πιατέλα.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 35 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική