Φασιανός
Χρόνος: 15-20 λεπτά
Υλικά
- 1 φασιανός,
- 1 κιλό περίπου
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 8 φέτες μπέικον
- 50 γραμμάρια μαλακό φρέσκο βούτυρο
- 1 κουταλιές γλυκού γλυκού δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ποτήρι κρασιού κρασί άσπρο
- 1 φλυτζάνι ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το φασιανό και τον τρίβετε με αλάτι και πιπέρι.
- Ψιλοκόβετε 2 φέτες μπέικον και τις ανακατεύετε με το φρέσκο βούτυρο και το δεντρολίβανο. Πλάθετε μία μπάλα μ’ αυτά τα υλικά και τη βάζετε στην κοιλιά του φασιανού. Ράβετε το άνοιγμα, σκεπάζετε το στήθος με το υπόλοιπο μπέικον και δένετε το πουλί με ένα σπάγκο. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο στη χύτρα και σοτάρετε το φασιανό ωσότου ροδίσει καλά απ’ όλες τις μεριές. Σβήνετε το φαγητό με το κρασί και προσθέτετε το νερό. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 15-20 λεπτά.