Φασολάδα με σαλάμι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φασολάδα με σαλάμι

(Για 4 άτομα)

Υλικά

  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 50 γραμμάρια λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 75 γραμμάρια σαλάμι κομμένο σε λωρίδες
  • 400 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  • 100 γραμμάρια μακαρονάκι κοφτό
  • αλάτι
  • 2 κύβους από ζωμό κότας
  • 400 γραμμάρια φασόλια βρασμένα ή από κονσέρβα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το κοτόπουλο και το σαλάμι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, 1/3 λίτρου νερό και βράζετε τα υλικά για 20′-25′ σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε 1 1/2 λίτρο νερό, τους κύβους με ζωμό κότας, 1 πρέζα αλάτι και βράζετε τη σούπα για 10′ ακόμα. Προσθέτετε το μακαρονάκι στα φασόλια και βράζετε τη φασολάδα για 15′ ακόμα.
  2. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί και τυρί φέτα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης