Φασολάδα με σαλάμι
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια λάδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνια του τσαγιού κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
- 75 γραμμάρια σαλάμι κομμένο σε λωρίδες
- 400 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
- 100 γραμμάρια μακαρονάκι κοφτό
- αλάτι
- 2 κύβους από ζωμό κότας
- 400 γραμμάρια φασόλια βρασμένα ή από κονσέρβα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το κοτόπουλο και το σαλάμι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, 1/3 λίτρου νερό και βράζετε τα υλικά για 20′-25′ σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε 1 1/2 λίτρο νερό, τους κύβους με ζωμό κότας, 1 πρέζα αλάτι και βράζετε τη σούπα για 10′ ακόμα. Προσθέτετε το μακαρονάκι στα φασόλια και βράζετε τη φασολάδα για 15′ ακόμα.
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί και τυρί φέτα.