Φασολάκια Γερμανικά
Υλικά
- 1/2 κιλό φασολάκια
- 3 μέτρια αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα
- 6 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό ενός λεμονιού
- 1 φλυτζάνι τού καφέ νερό
- 1 κουταλιές γλυκού τού γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα κόβετε σε κομμάτια. Βάζετε το μπέικον στη χύτρα, ανάβετε την εστία και περιμένετε να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τα φασολάκια, τα αχλάδια και το νερό. Κλείνετε τη χύτρα και τα μαγειρεύετε 5-7 λεπτά.
- Τα σερβίρετε μαζί με πατάτες στον ατμό.