Φασολάκια με κιμά – ένα ιδιαίτερο πιάτο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 250 γραμμάρια κιμά
  • 2 ντομάτες
  • αλάτι
  • 2 ποτήρια νερού ζωμό κρέατος

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα φασολάκια, τα πλένετε και τα στραγγίζετε.
  2. Ετοιμάζετε το ζωμό και τον διατηρείτε ζεστό.
  3. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα μαραίνετε με το λαδάκι.
  4. Προσθέστε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να ασπρίσει.
  5. Ρίξτε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και το αλάτι και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
  6. Βάζετε τα φασολάκια στον πάτο της κατσαρόλας.
  7. Από πάνω βάλτε τον κιμά, προσθέστε το ζωμό και μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό 45′ να ψηθεί.
  8. Τα βάζετε σε μία πιατέλα και σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 45 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Leave a Reply