Φασόλια γίγαντες γλυκό του κουταλιού: δοκιμάστε το!

Μια εκπληκτική συνταγή για ένα ιδιαίτερο γλυκό κουταλιού με φασόλια γίγαντες.

Το γλυκό του κουταλιού με Φασόλια Γίγαντες, είναι μια απολαυστική συνταγή που σίγουρα θα σας εκπλήξει με την ανατρεπτική της γεύση. Αυτό το παραδοσιακό γλυκό προέρχεται από την ελληνική κουζίνα και συνδυάζει την απαλή γεύση των φασολιών γίγαντες με το γλυκό σιρόπι, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Αυτό το γλυκό είναι ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι που συνδυάζει τη γεύση των φασολιών γίγαντες με τη γλυκύτητα του σιροπιού. Ένα απόλυτο must-try για όσους αναζητούν νέες γευστικές εμπειρίες και αγαπούν την ελληνική κουζίνα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Φασόλια γίγαντες γλυκό του κουταλιού

Ασυνήθιστο γλυκό του κουταλιού, με γεύση βρασμένου κάστανου βουτηγμένου σε υπέροχο σιρόπι! Δοκιμάζεις από περιέργεια και καταλήγεις να έχεις φάει το μισό βάζο!

Ευχαριστούμε θερμά την Αρετή Παπαδοπούλου για την παραχώρηση της συνταγής αυτής.

  • Total Time: 65 mins
  • Yield: 16

Υλικά

  • 1 kg φασόλια γίγαντες νέας σοδειάς
  • 1,5 kg ζάχαρη
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 23 βανίλιες
  • 1 κουτάλα σούπας μέλι
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • Χυμό από 2-3 λεμόνια
  • Χρώμα κίτρινο ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

  1. Από βραδύς βάζουμε σε κρύο νερό τα φασόλια και τα αφήνουμε να μουσκέψουν.
  2. Ξεπλένουμε καλά τα μουσκεμένα φασόλια με άφθονο κρύο νερό και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τα σκεπάζουμε με άφθονο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις σε δυνατή φωτιά. Τα στραγγίζουμε, πετάμε αυτό το νερό και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό και αλάτι και τα σιγοβράζουμε για όση ώρα χρειαστεί. Τα θέλουμε μαλακά αλλά όχι ζουλισμένα για αυτό προσέχουμε να μη διαλυθούν. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε χύτρα, τα βράζουμε για 30 λεπτά. Ελέγχουμε τα φασόλια μας και εφόσον έχουν βράσει τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη τα φύλλα αρμπαρόριζας και ξεκινάμε το βράσιμο του σιροπιού. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε και την κανέλα και το μέλι και παρακολουθούμε το δέσιμο του σιροπιού.
  4. Περίπου ένα τέταρτο της ώρας πριν δέσει τελείως το σιρόπι, προσθέτουμε τα φασόλια να βράσουν όλα μαζί και όταν κοντεύει να δέσει το γλυκό, ρίχνουμε τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού, για να μη μας ζαχαρώσει το γλυκό, αλλά και για αντισηπτικό και συντηρητικό. Το αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα 1-2 φορές και το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Μοιράζουμε το γλυκό σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα γεμίζουμε με το σιρόπι του γλυκού. Βράζουμε τα καπάκια από τα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε. Τα αφήνουμε ανάποδα για αρκετές ώρες μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε ντουλάπι και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο.

ΠΗΓΗ: https://e-ptolemeos.gr/mageireyontas-me-tin-areti-fasolia-gigantes-glyko-toy-koytalioy/

  • Author: Αρετή Παπαδοπούλου
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 45 mins
  • Category: Γλυκό κουταλιού
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Φασόλια, γίγαντες, γλυκό, κουταλιού,

Leave a Reply